Fantasy böcker

Finns det något bättre?! Följde med Matilda till biblioteket idag. Jag bara älskar lukten där och alla fantasy böcker! Aah, man vill bara ta hem alla! Håller redan på och läser 4 böcker just nu så jag bestämde mig för att inte låna någon idag. Men Matilda och jag stod i alla fall över en timme och kikade på alla fina böckerna! :D

Det är så himla skönt att försvinna in i en annan värld, man glömmer liksom sina egna bekymmer. Böcker som handlar om magi, medeltiden, alver, japan, drakar, slott, soldater, dvärgar och allt sådant älskar jag! <3<3<3!


Om man ändå kunde bo där!


H&M <3

ihihi, har beställt hem lite höst/vinter saker. Beställde ett par jätte söta rosa vantar och sedan en mössa som hör till. Kommer vara super söt i vinter! :D Sedan beställde jag hem en väldigt fin naturvit polo. Längtar till jag får hem dom! :D



<3!


Idol

Sitter och kikar på Idol med S. Mumsar på gurka, morötter och dipp.. Massor med gott! :) Brukar inte följa Idol i vanliga fall, får väl se om jag orkar följa det den här säsongen. ^^ Hittills har det inte vart någon tjej jag tänkt "wow" om i alla fall.

Hittade faktiskt en jacka på stan idag, helt otroligt! Jag är kräsen, då menar jag väääldigt kräsen när det gäller jackor och så.. Men idag hittade jag en perfekt svart kappa! Den känns lite dockaktig, precis som jag! :D Riktigt nöjd! ihihi.


Gud vad färgen svart är svår att fotografera, man ser liksom inte detaljer.. Uuh. Men den är massa fin på riktigt i alla fall! :)

Nu ska jag fortsätta kika.
Puss!

Ner på stan

Ska snart ner på stan och fixa lite grejer. Måste bland annat in på posten och apoteket. Tänkte kika efter en jacka också kanske.. :) Men jag är så himla kräsen när det gäller ytterkläder så jag förväntar mig inte att hitta något. haha. :) Senare ska jag iväg till S, mys! ^^


Idag åker mössan på, ser ut att var kyligt ute.. Sen är det dessutom sött med mössa! :)

:*

Wiie

Nu har äntligen vårat Internet kommit igång igen. Jag blir helt handikappad av att inte ha Internet, lite beroende kanske.. Haha. :) Idag har jag jobbat hela dagen, så nu ska jag först ta en dusch och sedan lägga mig i sängen och käka bullar och titta på Svenska Hollywoodfruar. :)

Förresten så vill jag verkligen tipsa er om H&Ms Proffs dry shampoo! Trodde aldrig att den skulle funka, men den var riktigt bra! Luktar gott gör den också. Den kostar bara runt 40kr! Helt klart ett värt köp!



Nu måste jag skynda! Hörs!
:*

Internet!

Gaaah, Internet vill inte funka hemma hos mig.. När vi ringde och felanmälde så sa dom att felet inte ligger hos dom, utan någon annanstans.. Så dom skulle felanmäla vidare, eller något. Blir galen.. Haha uuuh. Just nu sitter jag hemma hos S i alla fall, S lagar maten och jag kikar lite tv. Mys! :)

I fredags åkte jag och Madeleine till stan, först blev det Subway och sedan bio. Vi såg Prinsessa, den var väl okej, trodde det skulle hända lite mer roliga saker.. Kändes nästan förbjudet att sitta och skratta. Filmen handlar om en fet tjej som vill bli skådespelare, hon gör bort sig ganska mycket. Så jag och Madeleine satt och fnissade medan de andra satt helt allvarliga. Haha..


Bild från fredags. ^^

Igår och idag har jag jobbat.. Började kl 08 båda dagarna så nu är jag ganska slut.. Avskyr att jobba lönehelgen, så jäkla mycket folk! Man blir helt matt i huvudet.. Uuh. När jag kom hem så bakade min bror bullar, mums! Så jag hakade på och bakade med honom. Så här glad är jag när jag bakar;



ihihih, vi hörs! :)
:*


Städning och rensning

Puh, håller på och storstädar mitt rum.. Ska bli riktigt skönt att få det så där jätte rent! Man mår så bra då. ihihi. Ska rensa bland mina "finskor" också.. Ska lägga undan mina sommarskor, känns lite för kallt att gå i dem nu. Senare kommer Madeleine, vi ska ha en liten tjejdag med ansiktsmask och lite sådant. Kommer nog laga goda maten också. :)


Har alltid mina lite finare skor uppe på rummet, annars kan vovven ta dem och tugga.
Så "fulskorna" ligger ute i hallen och är redo att bli tuggade på. ihih.

Nu ska jag leta på någon bra garderob att slänga in skorna i, men först blir det att lösa lite korsord. Riktigt avslappnande. :)



Hörs sen då!
:*

Äppelpaj

ihihi, sitter och äter min goda äppelpaj och spelar Rollercoaster Tycoon. :)
Godsaker + spel är livet! haha. ^^
Har börjat spela Rollercoaster Tycoon 3 nu, och det är nästan lika roligt som 1:an.. Men bara nästan! :)

Här är en bild på min goda paj!

Som ni kanske ser är det ingen vanlig äppelpaj med smuldeg, utan en äppelpaj med ganska knaprigt överdrag. Själv har jag tröttnat på smuldegs paj, alla gör den! Så här är i alla fall recept på en god äppelpaj! :)

Skala och skär 3-4 äpplen och lägg i pajform.

Blanda ihop dessa ingredienser i en bunke, ställ sedan åt sidan;
2 deciliter mjöl
2 deciliter socker
2,2 deciliter havegryn
1 tsk bakpulver

Smält 150gr smör i en kastrull, ha sedan i 1/2 deciliter ljus sirap och 1 deciliter grädde och låt det koka upp.
Häll sedan smörblandningen över mjölblandningen och rör ihop. Fördela smeten över äpplena och grädda 25-30 minuter i 175 grader i ugnen. 

Äts med grädde eller glass. Blir på tok för sött med vanlijsås. :) 

Nu ska jag spela vidare!
:*

Helloo

Har nästan precis kommit hem från Kungsåra bildemontering, jag ville absolut ha en annan bakreskärm till bilen så mamma och hennes vän fick skruva och benda loss en, haha. Själv stod jag och hejjade på.. ^^ Nu har jag äntligen fått en annan jag ville ha, har väntat länge. haha. =)

Är ledig idag, riktigt skönt. Så snart ska jag vandra till affären och köpa lite tillbehör så att jag kan göra världens godaste äppelpaj! Visar bild och recept på den senare. :)

Puss så länge!




Efterlyst

Jag och S försöker få igång Efterlyst på nätet, men det funkar inte så bra. Jag slutade jobbet klockan 21 då det börjar och bestämde oss då för att vänta till det slutar och kolla på nätet istället.. och nu funkar det inte, det är väl ändå typiskt! Ville ju se den här killen som nu sitter häktad för mord på tjejen han skulle gifta sig med. Jag minns det programmet i Efterlyst där han satt och grät och bara ville att hon skulle komma hem! Gaah, människor!


Bild från Expressen.

S fyller år idag så vi sitter och äter massa godis och myser.
Ja må han leeeva! ^^

Sov gott! :*

Drömmar

God morgon!

Hade en riktigt märklig dröm i natt. Allt utspelades sig på en äng. Jag var en liten flicka som bodde på den ljusa sidan av ängen, den mörka sidan var den skuggiga sidan. På den mörka sidan bodde två onda män som försökte locka över mig till deras sida. Jag gick aldrig över gränsen så de fick inte tag i mig.. Baah, vad betyder det här?! Jag är väldigt intresserad av drömmar och vad de kan tänkas betyda. Om jag tittar vad tex "befinna sig i fara" betyder så står det "ljusa framtidsutsikter", och "vara på en äng" betyder "lyckan finns där du minst anar". Så det kanske var en bra dröm trots allt, haha. Kändes nästan som en mardröm när jag drömde den.. Uuh.

Nu blir det frukost!

Hörs sen! ^^

The Notebook

Uhuhu, har blivit förkyld! Hoppas inte att jag blir riktigt sjuk bara. Ska krypa ner under täcket och kika på en film snart. Det blir nog min absoluta favoritfilm, Dagboken (The Notebook)! Har ni inte sett den så är den ett måste! haha.. Den är bara sååå bra! :)

Filmen handlar om en äldre man som regelbundet besöker en kvinna som bor på ålderdomshem. Där läser han varje gång ur en anteckningsbok om två män som en gång i tiden var kära i samma kvinna. Snart framgår det att mannen som läser och kvinnan är två av personerna i boken.

-Jag sökte dig och fann mitt hjärta.

Såå himla fin och bra! :)



En massa förkyld Tura.. :(

Nu ska jag krypa ner, god natt alla läsare! ^^
:*

Resultatet

Här kommer då resultatet på klippningen. Klippte av mig en bra bit istället, klippte upp det lite och sedan en liten lugg. Så det blev inte så likt bilderna jag visade här tidigare. ^^ Men det behövdes, var ganska slitet nertill.





När jag sparar ut det nu igen så ska jag ta bättre hand om det. ^^
Nu måste skynda iväg, ska jobba lite ikväll!

Ha en trevlig kväll! :)


Inspiration

Klippning står på schemat idag. Sitter och kollar runt på olika frisyrer här på nätet. Måste få lite inspiration, helt dött i min hjärna just nu. ^^ Ska bli kul att göra något annat med håret, har haft väldigt långt och ganska trist hår länge nu.. Det liksom bara hänger där. Hehe.. Blir nog en lugg och ganska uppklippt. Någon blandning av dem här skulle vara snyggt:




Bilderna kommer från frilla.se

Lägger upp en bild senare på hur det blev. ^^
Nu ska jag vandra till affären och köpa lite frukost!

:*


Hemma

Hellooo!

Nu har jag nyss kommit hem från staden. :) Mötte upp Madeleine och kikade sedan runt lite. Hittade lite saker till S och köpte torr shampoo och ett linne till mig själv. ^^ Vi träffade Madeleines bror Stefan också och gick till donken och åt. Efter donken åkte vi till Skultuna för att Madeleine skulle övningsköra.. och nu sitter vi här hemma hos mig och kollar på Tv. :D Kollar på något program som handlar om Massajer, ett slags folkslag i Afrika. Gud vad glad jag är över att bo i Sverige!

Lite bilder från idag:







Köpte torr shampoo från H&M, har fått höra att den ska vara väldigt bra. Även hon i kassan sa att hon använde den för att den var så bra. Så vi får väl se. ^^

Nu ska jag vara social med Madeleine. ihihi.

:*


Ner på stan

Hejsan hejsan!

Ska snart åka ner på stan en sväng. S fyller hela 34 år på onsdag så snart ska jag ner och kika på lite prylar. :) Jag ska möta upp Madeleine strax efter 12.30 så nu måste jag skynda! Ska försöka att inte shoppa allt för mycket. Haha ^^



Hörs sen! :*

Rollercoaster Tycoon

Ihihi, minns ni spelet Rollercoaster Tycoon? Tror det gjordes år 2000. Det är så himla roligt, har spelat det i ungefär 3 månader nu kanske! Spelade det förut också när spelet precis kommit ut. :) Jag älskar att bygga och skapa precis som jag vill, och vad är roligare än att få bygga en helt egen nöjespark?! Bland det roligaste jag spelat. ^^ 




Speltorsken Tura! :D

Förresten så har S fixat och donat med en av bilderna vi tog.. och den blev riktigt cool! Längtar till jag får de andra bilderna också! :D


Visst är jag snygg? ;)

Pusset tusset! :*

Jag föredrar

Hej alla läsare!
I brist på något att skriva just nu så får det bli lite vad jag föredrar. :)

Komedi/DramaDrama
Härochnu/Framtiden
Framtiden
Böcker/Film
Film
City/På landet
På landet
Människor/Djur
Djur
Rosa/Svart
Rosa
Sommar/Vinter
Sommar
Ensam/ I Grupp
Ensam
Drömmar/Verklighet
Drömmar
Improvisation/Planering
Planering

Vegetariskt/kött - Vegetariskt!
Fest/Myskväll
- Myskväll

Ihihi. Ska snart ut på en lång promenad hade jag tänkt. Det är så fint väder så jag vill passa på innan minus graderna kommer. Hehe. ^^ 



Hörs senare! ^^ 

Parken Zoo och Kulturnatt

God kväll!

Har haft fullt upp så har inte hunnit skriva något förrän nu så här sent. Åkte hem till S igår kväll och kollade på X-Men Origins Wolverine som handlar om Wolverines förflutna, hur allting började. Riktigt bra film! Rekommenderas! ^^

Tidigare idag var jag och familjen till Eskilstunas djurpark, dom hade någon familjedag... och gud vad mycket folk! Ville man köpa något/åka karusell med barnen så var det en väntetid på minst 20 minuter! Nej, inte värt det trots att det var gratis att åka. Det var trevligt att titta lite på djuren i alla fall. :)


Jag och min söta syster. ^^


Fina barnen. :)

Efter Parken Zoo kom min vän Madeleine över och vi bestämde oss för att åka ner till stan och kika runt lite. Kulturnatten är väl ändå ganska värdelös egentligen? Eller är det bara jag som aldrig hittar något intressant där? Haha ^^ Jag och Madeleine satte oss i alla fall på Red Chili, testade stekta nudlar m grönsaker. Helt okej mat. :)




Mig mig mig. ^^


Fina Madeleine! :)

Nu ska jag lägga mig och läsa och sedan sova!
Natti nattiiii! :*

Bilder

Hej hopp!

Dagen började med att fina S ringde och väckte mig och var supersöt i telefonen! :). Efter det var det bara att gå upp och fixa sig och åka iväg. Jag och S åkte först ut till Erikslund för att äta lunch på Restaurang Indiana, och deras vegetariska pan pizza var super god! Efter att vi ätit åkte vi ner till hamnen för att ta bilder, och en del blev faktiskt riktigt bra! :) Brukar oftast fotas i studio så det var kul att göra något annat. ^^   

Här är några av dagens bilder, oretuscherade dock:







Ja, som ni ser så blir det inte så bra kvalité när dom är så små och ihoptryckta.
Ni får helt enkelt se mer sen när dem är retuscherade. :)

Nu ska jag vandra iväg till min pappa en sväng!

:*  

Nattiii

Har precis sköljt ur färgen ur håret, det blev lika ljust som vanligt. Trivs bäst så. :)
Sitter här och myser i min morgonrock och ska snart lägga mig och läsa. Läser ungefär 3 eller 4 böcker just nu så vet inte riktigt vilken jag ska välja. Haha. :)

Imorgon blir temat på plåtningen rock, haha! Jag är nog den o-rockigaste människan på det här klotet. Mm, vi får väl se hur de bilderna blir. Spännande! Lägger nog upp några här imorgon.

Här är i alla fall lite kvällsbilder på mig. ^^




Sov gott! :*

Plåtning

Goddagens!

Hoppas ni mår bra. Har precis kommit hem från jobbet.. Ska snart springa iväg och köpa lite hårfärg. Lite osäker på om jag ska välja den jag brukar ha eller om jag ska ta en lite mörkare blond. :) Ska plåtas imorgon, så man vill ju vara lite fin. :) 

ihihi, lite bilder från tidigare plåtningar:

  
Fina va?! :)

Skriver senare. Heddåå! :)

Idiotiska bilister!

Fan vad irriterad jag blir på de människor (läs män) som inte alls har någon respekt i trafiken. Man kan ju fundera på om dom fått sitt körkort i julklapp! De tror tex att hastigheten 70 betyder minst 90! Ligga en i arslet, ja det älskar dom också! Och blinkers, vad är det?! Var och varannan dag när jag åker i rondellen vid Nordanby så kör dom ut framför mig och tror att dom ska hinna, jävla idioter! 

Vissa människor ska bara inte ha körkort! Jag skiter totalt i om ni sitter i 110 på en 70 väg, skulle aldrig tycka synd om er om ni skadade er i trafiken. Men när det finns andra på vägarna som kan råka illa ut, då blir jag fan förbannad!

Skärp er! 

Armband

ihihi, nu har mina fina armband kommit! Det armbandet med handklovar var dock för stort. Buhuu. :( Men med lite hemma mek så kommer det nog bli bra.
Hemma mek, hemma mek! :)

När jag öppnade lilla påsen med armbanden i så hade tjejen som har företaget lagt i sitt visitkort, och på baksidan hade hon skrivit "Tack Tura!". ihihi, bara en sådan grej gör att man definitivt handlar där igen! :D 

 


Säljare

Gud vad jag ogillar säljare! Lurar och packar på en massa skit! Och när dem kommer till dörren och knackar på, gah! Det var vad jag och Matilda råkade ut för igår, en säljare kommer och knackar på hemma hos Matilda. Sedan kliver han in som om han vore en nära vän och försöker verkligen att övertala oss om att just den här produkten har vi alltid velat haft! Och nog fick han byta taktiker några gånger. Haha.

Om man verkligen hade velat haft något så skulle man ju redan ha köpt det.
Haha jaja, man lär sig av sina misstag. :)

Just nu sitter jag i alla fall och spelar det bästa spelet genom tiderna, Final Fantasy X! Bara älskar det spelet!! Jag är en riktig speltorsk. :)





<3<3<3!

Frukost

God morgon på er!

Har sovit ganska dåligt i natt, vaknat flera gånger. Buhuu. Men jag fick ju sova med S så det gjorde inget ändå. :D
Just nu sitter jag och äter lite frukost, är väldigt dålig på det och mår oftast bara illa när jag äter så här tidigt. Men lite juice, yoghurt och risifrutti ska nog gå i ändå. :)



Sen blir det att ta en dusch och sedan in i bilen och åka till jobbet. Fun, not. :P


En glad "Morgon-Tura". :)

Hörs ikväll!

Mys med S

Matilda och jag tog en ganska lång promenad runt Tammska Parken i Skultuna tidigare. Det är mysigt att det blivit höst trots allt. Jag älskar tanken på mörka kvällar med tända ljus, en bra tidning och en varm kopp choklad! Åh, massor med mys! :)


Matilda och jag. :)

Nu sitter jag hemma hos S och myser i soffan med popcorn. Han nätshoppar och jag bloggar, vi är såå sociala precis som vanligt. Haha. ;) Skönt att bara kunna sitta och göra absolut ingenting med någon. :)



ihihi. Puss :*


Svenska Hollywoodfruar

Hejsan!

Ikväll börjar den nya realityserien Svenska Hollywoodfruar. Läste att en av fruarna kommer från Västerås, roligt! :) Den går på TV3 och börjar kl 21. Det får man ju bara inte missa!


Maria Montazamy heter hon från Västerås, längst till höger på bilden. :)

Nu funderar jag på att väcka min kära vän Matilda och kolla vad hon ska göra, det skulle vara skönt med en promenad. :) Kanske tar med min fina vovve Tifa också. Ihihi.


Lilla hårtussen och jag! Gammal bild dock. :)

Hörs senare!

Cocoo.se

Goddagens!

Sitter och nätshoppar lite. Just nu är jag inne på Cocoo.se där det finns massvis med fina smycken! Nätshopping är farligt, det blir lätt att man beställer hem liite för mycket. :)

Dessa fina kommer jag nog att klicka hem till min brevlåda:


Det här söta passar perfekt till allt mitt rosa jag har i garderoben. :)



Dessa vill jag ha.... för att de är coola! :)
Det här fanns i guld också, men jag är mer av en "silver-människa".

Nu ska jag äta frukost, sedan klä på mig och vandra till affären. Är väldigt sugen på choklad! Sedan ska jag lägga mig under täcket och kolla på en film innan jag börjar jobbet.

Ha det bra!


Skor!

Wiie, skorna jag fått hem satt perfekt! Sitter väldigt bra runt vaden också. Åh, I'm in loove! :) Skorna kommer från have2have.se och kostar runt 550kr. Nu kommer jag vara snygg i höst!


Så himla snygga! :)

Nu blir det att äta mat, och sedan sätta sig i bilen och åka i väg till jobbet.
Uhh, jag är inte alls sugen på att jobba.



Have a nice day! :)


Good Morning!

Hoppas ni har sovit gott! Själv har jag nyss klivit upp ur sängen, lite små seg och trött.
Mina skor som jag beställt kom igår! Me so happy! Har beställt ett par väldigt fina höst skor. Hoppas bara att dem sitter bra! Beställde storlek 36 vilket brukar vara för stort. Bohoo, ja vi får väl se.

 
Hihihi, en nyvaken Tura.

Nej, nu springer jag och hämtar ut dem!
Visar dem senare. :)


The Girls Next Door

Just nu sitter jag och kollar på lite avsnitt av The Girls Next Door. Jag bara älskar Bridgets Marquardts personlighet, hon är alltid så oerhört snäll och söt! För dig som inte vet vad det är så är det en dokusåpa om Hugh Hefners flickvänner (nu före detta flickvänner). Det gick på tv för ett tag sedan. Man får följa dem och deras liv på Playboy Mansion . 

Mycket underhållande!


Kendra, Holly och Bridget. Finns det vackrare kvinnor?!


Nu ska jag snart slänga mig i duschen. Jobbar stängning ikväll, imorgon och på söndag. Så typiskt att få tre stängningar i rad när det är helg! Ja, livet kan väl inte alltid vara roligt. Buhuu.



Ha en trevlig fredag! :)

Fadder

Hej hopp!

Äntligen har jag fått information och bild på mitt fadderbarn! Hon kallas Sheen, är åtta år och kommer från Filippinerna. Visst är hon söt?!





För 200kr i månaden så hjälper jag henne och hennes familj i vardagen. Det är helt klart värt det!

www.barnfonden.se

RSS 2.0